Logo Web

Verdeler van alcoholtesters en drugstesten voor professionelen en particulieren

Reisadvies alcoholtester Frankrijk

Hoe zit het nu juist met de Franse wetgeving omtrend alcoholtesters in de auto?

De website van onze federale overheid over het reisadvies naar Frankrjk zegt het volgende:

Sinds 1 juli 2012 is elke bestuurder van een gemotoriseerd voertuig (ter land), op uitzondering van bromfietsen, verplicht een chemische of elektronische alcoholtest aan boord van zijn voertuig te hebben (decreet n°2012-284 van 28 februari 2012).

Het is aangeraden om twee alcoholtesten aan boord te hebben: één om zichzelf desgevallend te controleren en één ongebruikt exemplaar om in geval van controle aan de ordediensten te tonen.

Het bezitten van een alcoholtest blijft verplicht vanaf 01 maart 2013, maar het niet-bezit hiervan zal niet meer bestraft worden. (Décret n° 2013-180 du 28 février 2013 modifiant l'article R. 233-1 du code de la route)

Bekijk hier de volledige tekst: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/europa/frankrijk/ra_frankrijk.jsp

Wil je elk risico vermijden als je naar Frankrijk gaat? Dan kan je best een alcoholtester kopen die goedgekeurd is voor Frankrijk.

Blijkt je alcoholtest overbodig voor je reis naar/door Frankrijk? Dan kan je hem nog steeds gebruiken voor je in de auto stapt na een feestje.

Contactgegevens

Alcoline vof
Rijkmakerlaan 9A
2910 Essen
België
Tel.: 03-633.15.35
info@alcoline.be

Vergelijk producten

VERGELIJKING (0)

Reset lijst
Vergelijk Reset lijst