Logo Web

Verdeler van alcoholtesters en drugstesten voor professionelen en particulieren

vrijdag, 03 februari 2017 19:53

Tournée Minérale – een maand zonder …? Speciaal

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)
Tournée Minérale Tournée Minérale

 

Dit artikel is bedoeld voor mensen met karakter. En voor mensen die nog op zoek zijn naar een goed voornemen voor het nieuwe jaar: een maand zonder alcohol.
 

Uitdaging
Het kan belerend overkomen. Een zoveelste advies over hoe je gezonder moet leven. Minder roken, minder suiker, minder vet, … En nu dus ook minder drinken. Sterker nog, de organisatoren achter de campagne Tournée Minérale, Stichting tegen Kanker en De DrugLijn, willen dat je een maand geen alcohol drinkt. Langer mag.
 
Vastgeroeste gewoontes
Voor veel mensen wordt het een beproeving. We zijn gewoontedieren en verbinden het drinken van een glaasje aan een bepaald uur of een bepaalde activiteit. Een glaasje tijdens het koken, bij het eten, voor het slapen gaan, …
 
Bovendien is er elke maand wel een gelegenheid waarbij je samenkomt met familie of vrienden. Ben je het gewend om dan steevast een glaasje te drinken, dan valt het niet mee om die vaste routine te doorbreken. Toch loont het de moeite om een maand vol te houden, al was het maar om je eigenwaarde een flinke boost te geven. Dat is misschien nog belangrijker dan de gezondheids- en financiële voordelen.
 
Voordelen
Op www.tourneeminerale.be vind je de voordelen voor je gezondheid: betere slaap, meer energie , mooiere huid, betere concentratie, minder calorie-inname, …
De alcoholcalculator trekt er de aandacht. Die berekent niet het promillage na een bepaalde hoeveelheid drank, maar het geldbedrag dat je bespaart en het aantal calorieën. Let wel op: het aantal glazen bier, wijn, enz. is een gemiddelde per week en de besparing is op maandbasis.
 
Kankerbestrijding
Onderzoek naar de invloed van alcohol op de gezondheid toont aan dat er een duidelijke relatie is met verschillende soorten kanker en andere ernstige aandoeningen. Om die reden stelde de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen onlangs nog haar advies over wat je mag drinken drastisch naar beneden bij. Zie mijn blog van vorige maand: “Hoeveel mag je nu eigenlijk drinken per week?”.
 
Respect voor alle deelnemers aan deze campagne. Ze gaan een uitdaging aan waar ze zelf beter van zullen worden. Maar zij niet alleen. Via giften of sponsoring steunen ze het kankeronderzoek.
 
Wees er wel snel bij
Een alcoholvrije maand kan je altijd inlassen. Deze campagne gaat van start in februari van dit jaar. Dat geeft je nog een paar weken tijd om je in te schrijven. Voor je het weet is de maand alweer voorbij.
 
Sensibilisering
De preventiedienst van de zes gemeenten van het Pajottenland – gemeente Gooik en omstreken – maakt van de gelegenheid gebruik om de inwoners te sensibiliseren (en te belonen) met een alcoholtester voor eenmalig gebruik van Alcoline. Hun facebookpagina vind je hier.

Wat mij betreft mogen beide campagnes navolging krijgen. Santé.

Lees 1252 keer Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 19:58

Gerelateerde items (op tag)

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.