Logo Web

Verdeler van alcoholtesters en drugstesten voor professionelen en particulieren

donderdag, 09 maart 2017 19:08

De waarheid over valse alcoholtesters

Geschreven door

De vraag naar goedkope alcoholtesters is groot. Ze worden dan ook te pas en te onpas aangeboden in winkelketens en op een brede waaier aan websites. De prijs varieert daarbij tussen 5 en 25 euro.Empty

Valse claims

Op zich is daar niets mis mee zolang het verkocht wordt als speelgoed. Helaas lezen we bij productomschrijvingen zaken als: “geeft aan of je nog mag rijden of niet”, “ “kruip met een gerust hart achter je stuur”, “nauwkeurig tot 3 decimalen”, ….
 

Vergelijkende testen vertellen de waarheid

Dergelijke toestellen zijn al vaak onderzocht in diverse laboratoria, zoals die van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) en ook op onze eigen testbank. Onherroepelijk luidt de conclusie dat ze nutteloos zijn. Volgens de politie zijn de testers zelfs potentieel gevaarlijk, omdat de resultaten onvoorspelbaar zijn. Het resultaat is soms een fractie van het werkelijke alcoholgehalte, soms beweert de tester dat je positief blaast, hoewel er frisse (alcoholvrije) lucht ingeblazen wordt.
 

Verplicht label

Zolang klanten waarde blijven hechten aan deze valse claims, zal men ze overal blijven aanbieden. De leveranciers van de testers komen steevast uit China en zijn moeilijk tegen te houden. Het wordt hoog tijd voor een wettelijk kader dat het kaf van het koren scheidt. Enkel op die manier kan de goedkope rommel uit de markt geweerd worden. Frankrijk zette een aantal jaren geleden al een grote stap door de invoering van het NF-label. Dat label is verplicht voor elk toestel dat in Frankrijk verkocht wordt.
 

Ik heb zo’n toestel, wat nu?

Heb je zo’n toestel gekocht en wil je het voor iets anders dan een speelgoedje gebruiken?  Stuur het dan terug naar de leverancier. Het product is niet geschikt voor het beoogde doel: controleren of je nog mag rijden. Claim bovendien je aankoopprijs terug.
 

Alcoline voldoet aan kwaliteitsstandaarden

Al onze digitale alcoholtesters werden door onze leveranciers uitgebreid getest op nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Vervolgens testen we zelf elk toestel nogmaals voordat het bij ons de deur uitgaat. Alleen zo garanderen we een optimale kwaliteit tot aan de volgende kalibratiedatum. Vrijwel alle toestellen voldoen aan kwaliteitsstandaarden als US DoT, EN16280, EN15964, NF of OIML. Met elektronische gadgets laten we ons niet in.

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 09 maart 2017 19:18

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.