Logo Web

Verdeler van alcoholtesters en drugstesten voor professionelen en particulieren

Alarmerend: 5 procent heeft te veel gedronken bij eerste BOB-controles

Bron: Belga - 6/06/15 - 13u15

Media Xll 7771255

© kos


 

De federale wegpolitie heeft in de voorbije nacht controles uitgevoerd op de Belgische Tijdens de controleactie die in de voorbije nacht werd gehouden op de Belgische snelwegen, zijn 1.083 ademtesten afgenomen. Zevenenvijftig bestuurders reden onder invloed van alcohol of drugs, zo meldt de federale politie. Het was de eerste controleactie in het kader van de zomer-BOB-campagne.

Vijfentwintig bestuurders bliezen 'alert' en kregen een rijverbod van 3 uur. Dertig bestuurders legden een positieve ademtest af: 21 van hen kregen een rijverbod van 6 uur en van 9 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken. Daarnaast werden nog 2 rijbewijzen ingetrokken voor rijden onder invloed van drugs.

De agenten stelden voorts 33 pv's en 23 onmiddellijke inningen op voor andere verkeersinbreuken.

Aan de Naway-operatie (National Action on Highway), die liep van vrijdag om 22 uur tot zaterdag om 6 uur, namen 135 leden van de wegpolitie deel.

"Zoals bij elke BOB-campagne zal de federale wegpolitie op elk uur van de dag en van de nacht aanwezig zijn om automobilisten te controleren en ervoor te zorgen dat de snelwegen veilig zijn voor elke weggebruiker", zo staat in een persbericht.

Volgens de wegpolitie is een op de vier ongevallen te wijten aan rijden onder invloed. "Daarom controleren de ploegen van de wegpolitie sinds 2010 het alcoholgehalte van elke bestuurder waarmee ze in contact komen, of het nu gaat om een routinecontrole of in het kader van een ongeval bijvoorbeeld."

Contactgegevens

Alcoline vof
Rijkmakerlaan 9A
2910 Essen
België
Tel.: 03-633.15.35
info@alcoline.be

Vergelijk producten

VERGELIJKING (0)

Reset lijst
Vergelijk Reset lijst